menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán csirkeragu


Írta:

Elk. idő: 35-40 perc
Adag: 4 fö
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:




Hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
15 dkg csiperkegomba szeletelve
6 db koktélparadicsom
1 dl tejszín

1 db vöröshagyma
1 kk oregano
1 kevés őrölt bors,
1 tk zúzott fokhagyma
paradicsompüré
4 ek,olaj
1 ek étkezési keményítő
1 kk citromlé
1 tk fűszerpaprika

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével. A paradicsomokat félbe vágjuk, majd félre tesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük.(Én frisset használtam hozzá),de a szárított is megteszi.

10 percig főzzük, majd 250 ml vizet a tejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még.Végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat. Ha szükséges sózzunk még utána.

Toszkán csirkeragu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ildikó
PÁROLT RIZS,CSIRKEMELL,PROVANSZI ZÖLDSÉGES MÁRTÁSSAL
PÁROLT RIZS,CSIRKEMELL,PROVANSZI ZÖLDSÉGES MÁRTÁSSAL

a rizst megpároltam feltettem a gázra és a rizs dupla mennyiségű vízzel felöntöttem sóztam majd felforraltam és lezártam alatta a gázt és hagytam párolódni ..könnyen megy mert rizs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rántott csirkecomb sütőben sütve
Rántott csirkecomb sütőben sütve

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rácos csirke
Rácos csirke

Kiolajozok egy nagyobb tepsit, és az aljára terítem a karikára vágott krumplit, amit előtte sóval vagy ételízesítővel, valamint snidlinggel összekevertem. Utána ráfektetem a paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk