50 dkg túró
2 tojás
pici só
7 dkg búzadara
2 csapott ek. liszt
Vizes gézzel "gombócolunk". Forrásban lévő sós vízben főzzük, kb. 10 percig.
Amikor felsétál a víz tetejére, bele a prézlibe.
Rá porcukor és tejföl.
Tészta A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, és összemorzsoljuk. Mikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, darált diót és a reszelt...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk. Könnyű, de jól nyújtható tésztát kapunk. A tésztát nem kell pihentetni! Egyből vékonyra n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkeverem a cukorral és a citromhéjjal egészen fehéredésig. Ez fontos. Utána összedolgozom a tésztát kicsit ragacsos, kissé lágy legyen, de egyben felemelhető....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű