Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Roletti torta


Írta:

Elk. idő: 1-1.5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
• 3 közepes tojás
• 3 púpos ek liszt
• 1 csapott tk sütőpor
• 3 ek cukor

Töltelékhez:
• 1 tasak tejszín ízű pudingpor
• 2 ek cukor
• 3 dl tej
• 1 tasak vaníliás cukor
• 2 ek porcukor
• 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
• 2 doboz csoki rudacska (roletti)
•2 tasak színes cukorka (M&M vagy Smarties)

Elkészítés:


Tészta készítése:
1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék felolvadnak. Beleöntjük a sárgáját, ezzel is kb. 2-3 percig verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal jól elkeverjük, majd az előkészített formába simítjuk.
3. 180 fokon, alul-felül sütéssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
4. Még melegen leemeljük róla a kapcsos forma oldalát és az alját, a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:
1. A krémhez a pudingport 2 evőkanál cukorral és a tejet fokozatosan hozzáadagolva csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Néha megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, a pudinghoz keverünk egy tasak vaníliás cukrot, és két evőkanál porcukrot.
3. A kihűlt piskótát egy éles késsel kettévágjuk. Az alsó lapot a krém harmadával megkenjük, majd a felső piskótalapot ráhelyezve bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
4. A rudacskákkal körbe rakjuk a tortát, és a cukorral megszórjuk a tetejét.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kész 20 cm-es piskótalapból és készíthetjük!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: család
Tortakrémek - gesztenye
Tortakrémek - gesztenye

Kész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás sajttorta pirított mogyoróval recept
Nutellás sajttorta pirított mogyoróval recept

A kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Tejszínes-barackos-joghurtos
Tejszínes-barackos-joghurtos

6 egész +2tojásfehérjéből piskóta, kettévágva, közte könnyed joghurtos krém, őszibarackkal turbózva. Krém: 5dl habtejszín porcukorral és vaniliás cukorral felverve, 3×150ml bara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóri
Kakaós torta
Kakaós torta

A krémhez fél dl tejben simára keverjük a pudingport egy csészében. Egy lábasba öntjük a maradék tejet a cukorral, majd hozzáöntjük a simára kevert pudingport is és alacsony lángon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk