Tésztához:
• 3 közepes tojás
• 3 púpos ek liszt
• 1 csapott tk sütőpor
• 3 ek cukor
Töltelékhez:
• 1 tasak tejszín ízű pudingpor
• 2 ek cukor
• 3 dl tej
• 1 tasak vaníliás cukor
• 2 ek porcukor
• 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
• 2 doboz csoki rudacska (roletti)
•2 tasak színes cukorka (M&M vagy Smarties)
Tészta készítése:
1. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.
2. A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék felolvadnak. Beleöntjük a sárgáját, ezzel is kb. 2-3 percig verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal jól elkeverjük, majd az előkészített formába simítjuk.
3. 180 fokon, alul-felül sütéssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
4. Még melegen leemeljük róla a kapcsos forma oldalát és az alját, a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
1. A krémhez a pudingport 2 evőkanál cukorral és a tejet fokozatosan hozzáadagolva csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Néha megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, a pudinghoz keverünk egy tasak vaníliás cukrot, és két evőkanál porcukrot.
3. A kihűlt piskótát egy éles késsel kettévágjuk. Az alsó lapot a krém harmadával megkenjük, majd a felső piskótalapot ráhelyezve bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
4. A rudacskákkal körbe rakjuk a tortát, és a cukorral megszórjuk a tetejét.
Kész 20 cm-es piskótalapból és készíthetjük!
Kész mélyhűtött gesztenyemasszából (25dkg) készül, mivel az már cukrozott, ízesített, vajjal (10 dkg) és vagy tejszínhabbal (200 ml) lazítom, habosítom. Ha nem elég édes tehetünk h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszmorzsát és a pirított mogyorót egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal és a 2 evőkanál Nutellával. A keveréket belenyomkodjuk egy tortaformába. Nekem sok esetbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű6 egész +2tojásfehérjéből piskóta, kettévágva, közte könnyed joghurtos krém, őszibarackkal turbózva. Krém: 5dl habtejszín porcukorral és vaniliás cukorral felverve, 3×150ml bara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez fél dl tejben simára keverjük a pudingport egy csészében. Egy lábasba öntjük a maradék tejet a cukorral, majd hozzáöntjük a simára kevert pudingport is és alacsony lángon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű