2 dl habtejszín
édesítő ízlés szerint, nyírfacukor vagy Lovely Sweet
1/2 tk vanília kivonat
20 dkg fagyasztott málna
1. Verd kemény habbá a tejszínt az ízlésed szerinti mennyiségű édesítővel, illetve a vaníliával.
2. Morzsold szét a jeges málnát.
3. Forgasd bele a tejszínhabba a málnát, majd az így kapott krémet oszd szét csinos poharakba. Fogyasztásig mehet a mélyhűtőbe!
- Ha este szeretnétek megenni, készítsd el már délután, így csak elő kell venni a hűtőből.
- Próbáld ki más gyümölccsel is! Eperrel, szederrel, meggyel vagy barackkal szintén nagyon finom!
- Ha friss gyümölccsel készíted, érdemes előtte lefagyasztani, így szebb, igazán felhőszerű lesz a krém!
Lehet a gyúrótáblán is készíteni , de talán egyszerűbb tálban összeállítani és aztán a táblán gyúrni, dagasztani. Először a lisztet öntjük a tálba melybe mélyedést készítünk , abba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a cukkinit lereszeljük.Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét vízben megáztatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymákat összeaprítjuk. A megfőtt, leszűrt és kihűlt brokkolit összetörjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű