menu

Családireceptkönyv.hu

Pavlovatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 evőkanál kukoricakeményítő - nálam sima keményítő
1 evőkanál citromlé
1/2 teáskanál vaníliakivonat


A töltelékhez:

4 dl tejszín (nálam 2,5 dl)
20 g porcukor
2 kk. zselatin fix (drOetker)
25 dkg eper, vagy bármilyen gyümölcs

Elkészítés:



A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
A tojásfehérjét a citromlével lágy habbá verjük, majd óvatosan elkezdjük evőkanalanként hozzáadagolni a porcukrot (kivéve 1 kanálnyit), közben folyamatosan verjük tovább a habot, egészen addig, amíg olyan keménnyé, fényessé nem válik, hogy szinte vágni lehet.
Az utolsó kanál cukorhoz hozzákeverjük a keményítőt és a vaníliát, majd lassan, vigyázva hogy a habot össze ne törjük, beleforgatjuk a habcsókalapanyagba.
Sütőpapírra egy tortaformából kört rajzolunk és ráhalmozzuk a masszát. A sütőt vissza vesszük 110 fokra, majd 60-70 perc alatt megsütjük a tortát, majd az elzárt sütőben hagyjuk kihűlni.
Én, anyukám hétvégén hozott eperlekvárjából kentem rá egy keveset.
A tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük (az sem baj, ha jégkristályossá válik), majd habbá verjük. (Én a tejszínt zselatin fix hozzáadásával vertem fel a tasakon leírtak szerint.)
A keményre felvert tejszínhabbal (cukrot nem muszáj tenni bele, mert a habcsók édessége pont kellően ellensúlyozza a tejszín cukortalanságát) megtöltjük és a gyümölccsel díszítjük.
Én az eprekre színtelen tortazselét tettem még.

Pavlovatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Narancsos mézes krémes
Narancsos mézes krémes

A tésztához: A száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 részre...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Mézes kalács
Mézes kalács

Gyúrjuk jól össze előző este. Nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, szaggassuk sütőformával. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon, max. 6 percig süssük. Sütésnél megdagad. Máz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Zebrakocka
Zebrakocka

Először a krémet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. A lisztet simára keverjük a tejjel, majd a vaníliás cukrot és kókuszreszelék felét is hozzáadva, állandó keverés mellett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rózsa fánk
Rózsa fánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. 2 Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk