2 fagyasztott tésztalap (pitéhez való, lehet kelt is)
1 üveg almabefőtt
1 tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió
Az almát robotgéppel pépesítsük. Az egyik tésztalapot terítsük ki és kenjük meg az almás péppel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. A tésztát vágjuk csíkokra, majd verjük fel a tojást és kenjük meg vele. A cukrot, a fahéjt és a szerecsendiót keverjük össze és szórjuk meg vele a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Almaszósszal, vagy mézzel is tálalhatjuk.
piskótatortát széltében 3 lapra vágjuk (kettőt majd egyéb célra használunk el), és egy akkora, lehúzható karikával működő tortaformába tesszük, hogy lehetőleg minél tökéletesebben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A pudingot 500 ml tejben megfőzzük. ◾️A rizst a vízzel feltesszük főni és hozzáadjuk a sót is. ◾️Addig főzzük, amíg fel nem issza a vizet. ◾️Ekkor beletesszük a maradék tej...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel(7-8 perc),majd óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kibélel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElőkészítés: A lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük a tésztát és folpackba csoma...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes