2 fagyasztott tésztalap (pitéhez való, lehet kelt is)
1 üveg almabefőtt
1 tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
csipetnyi szerecsendió
Az almát robotgéppel pépesítsük. Az egyik tésztalapot terítsük ki és kenjük meg az almás péppel, majd tegyük rá a másik tésztalapot. A tésztát vágjuk csíkokra, majd verjük fel a tojást és kenjük meg vele. A cukrot, a fahéjt és a szerecsendiót keverjük össze és szórjuk meg vele a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Almaszósszal, vagy mézzel is tálalhatjuk.
https://ketkes.com/20-perces-almas-pite-ez-a-recept-meghoditotta-a-vilagot/
a lisztet, a tejfölt és a tojást egy kicsi sóval összedolgozzuk, kinyújtjuk, a kenéshez a 12 dkg olvasztott zsírt 6 dkg liszttel elkeverjük, a nyújtott tésztár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA száraz hozzávalókat (lisztet, szódabikarbónát és sót) egy nagy tálban összekeverjük. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgépben (legalább 3-4 percen keresztül), majd a vaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. 2. Két részre osztom. Az egyik labdából lapot nyújtok. Kb 20×25 cm -es tepsibe simítom, amit vajazni...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. 2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű