A tésztához
600 g búzaliszt (BL55)
300 ml 2,8%-os tej
50 g élesztő (friss)
100 g vaj (olvasztott)
0.5 teáskanál só
2 evőkanál kristálycukor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A töltelékhez
100 g vaj
12 evőkanál kristálycukor
10 teáskanál kakaópor - holland
A kenéshez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvasztott vajat és a tojást. Keverjük, össze majd kezdjük el jól összedolgozni, itt fokozatosan adagoljunk még hozzá annyi lisztet és addig dagasszuk, míg lágy tésztát kapunk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkára tesszük, és jó nagyra kinyújtjuk, nekem az egész gyúrólapot befedi. (60*40 cm) A töltelékhez való cukrot és kakaóport összekeverjük egy tálban és félretesszük. A vajat megolvasztjuk, ráöntjük a tésztára és egy ecsettel egyenletesen elkenjük rajta. A cukros kakaóval egyenletesen behintjük a vajas felületet. Jó szorosan feltekerjük. 1,5-2 cm széles szeletekre vágjuk.
Szükség esetén kezünkkel kicsit lapítsuk ki a csigákat. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 percig pihentetjük. A tojást egy kis tálba villával felverjük, és ezzel megkenjük a csigákat. 200 C fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
A lisztet egy keverőtálba szórom és a közepére készített mélyedésbe beleszórom az élesztőt és a cukrot. Beleöntöm a langyos vizet és nagyjából összekeverem. Hozzáadom a sót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit géppel jól összedolgozzuk, vékonyan belisztezve, letakarva pihenni hagyjuk kb.30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha megkelt a tészta, elfelezzük,...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KönnyűA száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze, és tegyük félre pihentetni. Ezalatt a kókuszzsíron 5 perc alatt pároljuk puhára a medveha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű