1 üveg körte vagy alma befőtt vagy más
1 üveg meggy lekvár vagy barack vagy más
1 zacskó barna rizs ( gyors rizs )
1/2 liter tej - 1/2 liter víz
1-2 tojás
Cukor ízlés szerint
Mazsola
Fahéj ízlés szerint
Egy nagyobb jénai tál aljára tesszük a körte szeleteket.
A barna rizst megfőzzük félig vízben aztán tejben.
Amikor kihűlt akkor belekeverjük a tojások sárgáját és a cukrot és a mazsolát.Végül a tojások kemény habját is hozzá keverjük.
A körte befőttekre öntjük a meggylekvárt és erre öntjük a rizsát.Finoman a fahéjjal megszórjuk és 40 percig a sütőben szép barnára megsütjük.
Bármilyen befőttel és lekvárral készítheted.
az élesztőt felfuttatjuk, egy kis edényben langyosra melegítjük a tejet, egy csipet cukrot teszünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt, így fog szépen magától feljönni az élesztő cs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit összekevertem.A húst felcsíkoztam és bepácoltam.Készítésig a hűtőbe tettem. A tortilla hozzávalóit bedagasztom(a vizet fokozatosan adagolva) és 20 percre félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverni, 1-2órára hűtőbe kell tenni, sütni. smile hangulatjel Nem kell megijedni, nyersen az állaga zselés/nyúlós az útifű maghéjtól. Ez az adag 8-10 palacsin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük, hűtőbe tesszük 2-3 órára.Utána olajos kézzel adagonként kisütjük forró olajban.a nyers tésztát hűtőben több napig tárolhatjuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű