1 üveg körte vagy alma befőtt vagy más
1 üveg meggy lekvár vagy barack vagy más
1 zacskó barna rizs ( gyors rizs )
1/2 liter tej - 1/2 liter víz
1-2 tojás
Cukor ízlés szerint
Mazsola
Fahéj ízlés szerint
Egy nagyobb jénai tál aljára tesszük a körte szeleteket.
A barna rizst megfőzzük félig vízben aztán tejben.
Amikor kihűlt akkor belekeverjük a tojások sárgáját és a cukrot és a mazsolát.Végül a tojások kemény habját is hozzá keverjük.
A körte befőttekre öntjük a meggylekvárt és erre öntjük a rizsát.Finoman a fahéjjal megszórjuk és 40 percig a sütőben szép barnára megsütjük.
Bármilyen befőttel és lekvárral készítheted.
A zsemléket kis kockákra vágjuk, egy tepsiben szétterítjük, és sütőben, nagy lánggal, többször megrázva megpirítjuk. A megtisztított vöröshagymát meg a petrezselymet finomra aprítj...
Elkészítési idő: - Nehézség: KönnyűA tejszínt felforraljuk a vaníliával, fahéjjal és cukorral. Majd hozzáadjuk az őrölt diót és 1-2 perc alatt összefőzzük. Ha levettük a tűzről, öntünk bele 1 ek. rumot.. A palacsint...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy darálóba, vagy aprítóba tesszük, és addig nyomjuk a gombot, míg a dió morzsás lesz. Ha Krémre van szükségünk, akkor tovább, így a dióból kicsapódnak az olajak, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst fel kockázom. Olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, megfuttatom a húst, és hagyom, hogy levet eresszen. Pirospaprikát teszek bele, és a két paradicsomot négybe vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű