12 dkg vaj
12 dkg barna cukor
3 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál gríz
10 dkg cukor
12 dkg vaj
20 dkg kókusz
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, a grízt, a vajat és a cukrot összekeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni, mikor már kezd krém állagúvá válni belekeverjük a kókuszreszeléket és még 2-3 percen át főzzük. A sütőformában lévő lapra ráöntjük a krémet és hűlni hagyjuk. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a vajat. Majd ráöntjük a krém tetejére és 2 órán át hűtőben pihentetjük, ezt követően szeletelhetjük is.
Leírás A profiterolnak számtalan változata ismert. Gyakorlatilag bármilyen krémmel tölthető, és bármilyen szósszal kínálható. Hazájában sós töltelékekkel is készítik. Elkészí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belenyújtjuk. A pudingport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű