Családireceptkönyv.hu

Kis bucik


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kis bucik

Hozzávalók:
3 dl tej
20 dkg világos rozsliszt
30 dkg BL 55 sima liszt + 1 ek sikér
1 tojás
3 ek olaj
1kk só
1 kk cukor
1 cs. 7gr. porélesztő

Elkészítés:


Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütőgép üstjébe teszem és dagasztó programon végig dolgoztatom..
Kivéve átgyúrom, majd kelesztőtálba téve 1 órát kelesztem. Ha megkelt 10 egyenlő részre vágom és a kis tésztákat bucivá alakítom. Sütőpapíros tepsire téve, kb 50 percig még kelesztem, majd pengével a tetejüket bevagdosom és felvert tojással megkenem.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. /nem légkeveréses a sütőm/

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Próba recept
Próba recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A puncs pudi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
túrós kakaós csiga
túrós kakaós csiga

A túrót tálba öntjük, villával áttörjük, utána hozzáadjuk a porcukrot és a vanilíás cukrot. Lisztet elkeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. Túróhoz hozzádolgozzuk a tejet, éto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mustáros rántott hús
mustáros rántott hús

A húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk