gdjh
Az élesztőt megfuttatjuk, majd a langyos hozzávalókkal dagasztjuk fél óráig, a vajat csak a dagasztás végén tesszük bele. Egy órát pihentetjük, majd kiszaggatjuk, ismét 1 órát pih...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesAlapja kalácstészta, így itt is figyelni kell arra, hogy ne legyen forró a tej, szitáljuk át a lisztet, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázása viszonylag egyszerű: a tészta f...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot, majd összekeverjük. Mikor már "bugyborékos" a tej, hozzáadjuk a lisztet, a zsírt/vagy a margarint és a kávés kanál...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukrozott, langyos tejben (2 dl) és a többi hozzávalóval lágy kalácstésztát dagasztunk. Ha túl ragacsos a tészta, adunk hozzá még kevés lisztet, ha túl k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes