Tésztához:
5 db tojás
100 g kristálycukor
50 g natúr kakaópor
Krémhez:
4 dl habtejszín ( 2 csomag Dr. Oetker habfixálóval felverve)
40 g porcukor
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 12-15 percig,nehogy meg égjen, majd hűlés után kettévágjuk. Nem vízszintesen,hanem középen ketté és egymásra lesz téve a két lap.Tehát lesz 2 db 11*32 cm-es tészta.
Amíg a lapok hűlnek, a habtejszínt keményre felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd a másikkal befedjük. Tetejét megszórjuk porcukorral. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.Tálalásnál ismét meg lehet szórni porcukorral.
Tészta:
5 db M-es tojás
150 g eritritol (Innen:egészségmarket)
50 g natúr kakaópor
Hab:
0,5 liter hideg Magic milk laktózmentes habtejszín
3 csomag Dr Oetker habfixáló
50 gr eritritol (Innen:egészségmarket)
Most először a tojásfehérjét vertem fel keményre,majd apránként beletettem az eritritet miközben tovább vertem,majd a tojások sárgáját még mindig robotgéppel.Ezután kikapcsoltam a gépet,beleszitáltam a kakaóport és óvatosan elkevertem a tésztát.
22*32 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe tettem,180 fokon alsó-felső sütésen 15 percig sütöttem,vigyázni kell nehogy megégjen.Ez az idő lehet kevesebb is.
Ha kihűlt a tészta hosszába kettévágom majd megtöltöm a habfixálóval és eritrittel felvert tejszínnel.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, kiszaggatjuk, tetejét lekenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal különböző magokkal.Előmelegített sütőben aranybarn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSorban összeturmixoljuk a hozzávalókat, először egy kevés vízzel, majd a kívánt sűrűség eléréséig hígítjuk (kb. 1/2 liter) vízzel. Kelkáposzta chipsszel tálaljuk! ;)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megmossuk, szárazra töröljük, magjukat, magházukat kivesszük, feldaraboljuk őket, és egy liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, nyírfacukrot, a vaní...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű