40 dkg csirkemell
10 dkg durvára zúzott dió
25 dkg liszt
20 dkg házi zsemlemorzsa
4 db tojás
csipet só
olaj a sütéshez
6 evőkanál méz a csorgatáshoz
- See more at: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/rusztikus_dios_panirban_sutott_mezes_rantott_hus#sthash.S8nRRGX5.dpuf
A húst megmosom, felszelem, kiklopfolom és vékonyan megsózom. A tojást felverem egy csipet sóval és a lisztet külön tányérba teszem. A diót egy nyújtófával durvára zúzom, majd összekeverem a zsemlemorzsával. Liszt - tojás - diós zsemlemorzsa hármasba panírozom a szeleteket.
Olajat hevítek egy nagy serpenyőben és körülbelül oldalanként 3-3 perc alatt közepes lángon aranybarnára sütöm a csirkét.
Tálaláskor a diós bundába burkolt húsokat vékonyan mézzel csorgatjuk le és friss salátát kínálunk hozzá!
- See more at: http://receptvarazs.hu/receptek/recept/rusztikus_dios_panirban_sutott_mezes_rantott_hus#sthash.S8nRRGX5.dpuf
Csirkemell tekercset is készíthetünk ezzel a panírral. A hús közepére egy csík márványsajtot helyezünk és diós panírba forgatva aranybarnára sütjük a tekercseket.
Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom,majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm... ekkor mehet bele a gomba, a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben kifőzöm. A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és olajban a vékony karikára vágott hagymával és fokhagymával megpirítom, sózom, borsozom. A spenótot kevés víz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.Hőálló tálba tesszük, a fele csirkemell szeleteket egymás mellé. Mivel a csirkemell levet fog engedni így nem kell a teps...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű