500 gzakysané smetany
2 šálkymoučkového cukru (nebo méně/více, podle chuti)
3 lžíceželatiny v prášku
50 gjahody
pár bobulíhroznů
2 kskiwi
1 kspomeranč
2 ksbanány
1 bal.máslových sušenek
Připravíme si větší salátovou misku, kterou vyložíme potravinářskou fólií.
V druhé misce si smícháme všechny suroviny, které jsou potřebné pro přípravu dortu - želatinu připravíme podle návodu na obalu, máslové sušenky pouze polámte na větší kousky, nemusíte je mixérem mixovat na jemný prášek a ovoce nakrájejte na menší kousky.
Celou hmotu navrstvíme do misky s fólií a pěkně uhladíme. Odložíme do chladničky ztuhnout na několik hodin a pak dort pomocí fólie vyjmeme z misky.
Krájíme ostrým nožem a můžeme servírovat. Název hrk hrk znamená, že je nejen připraven velmi rychle, ale i to, že z talíře zmizí vysokou rychlostí a můžete se "hrk hrk" pustit do přípravy nového dortu.
Piskóta készítése: A négy egész tojást és a cukrot elektromos habverővel legalább öt percig keverjük maximális fokozaton, majd beleforgatjuk a liszttel elkevert kakaót. Papírral k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A krémhez a vajat habosra kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül a rumot. 2. A piskótatekercset vékonyan megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból nagyon jól formázható alapanyagot kapunk, amit 6 egyenlő részre vágva, lisztezett felületen 22 cm átmérőjű körökre nyújtjuk. Előmelegített 180°C-os sütőben,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá az olvasztott, meleg vajat. Keverjük alaposan össze, majd öntsük és nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába. Ezután tegy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű