Dagasztás nélküli tk rozskenyér
Az eredeti recept egy cseh kenyeres oldalról származik.
Elkeverünk 10 dkg aktív kovászt 370 ml vízzel és 20 dkg tk rozsliszttel (nálam Első Pesti Malom tk rozsliszt). Egy híg masszát kapunk. Hagyjuk meleg helyen megkelni (ez kb. 10-12óra). Ha megkelt adjunk hozzá 125g tk rozslisztet, 2 lapos tk sót, magokat, darált köményt és egy mokkáskanálnyi sikért (a rozsnak alapból alacsony a sikértartalma). Jól összekeverjük. Egy papírral kibélelt formába kanalazzuk, elegyengetjük és alufoliával letakarva duplájára kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük, 230 fokon 45 percig sütjük letakarva, levesszük a fóliát, kivesszük a formából és 200 fokon sütjük készre. Másnap a legfinomabb, frissen kicsit ragacsos, bár én úgy is szeretem
3 liter vízben a meggyet, 5-6 evőkanál cukorral és a sóval addig főzzük, amíg a meggyszemek egy picit megrepednek és szép piros színű leve lesz. Ekkor elkészítjük a habarást. A lis...
Elkészítési idő:kméksdmflkédsfmsdklmfsmffsmsmfsmffkmsdfélsmdflésm mdfmslkfms fmk m msfk msá fmsáfm sélfm sámfélksm lsáésdm élsdfmsdéjnfsá fmnjsf sáp fif éjnfsdf sm
Elkészítési idő: 1 óraA hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk, a paprikát csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázva megszabadítjuk héjától, és feldaraboljuk. Az olajon megfonnyasztjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra