1,5 adag, nagy tepsiben. (1 adagot magam eltüntetek...akkor a többieknek mi marad?)
60dkg liszt, 22,5dkg zsír, 2tojás, 3/4cs. sütőpor, 3ek.p.cukor, 1,5dkg élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom), -tejföl szükség szerint.
Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.
Tölteléknek 7dl sárgabarack-lekvárt, 40dkg őrölt diót, 4 marék kr.cukrot, 2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.
Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Máz:
4cl víz, 10dkg kr.cukor, 3ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elovadjon), majd 10 dkg VAJat beledobva, felfőzni. Még melegen a kihült sütire önteni. Eztán nem
3 ek kávédarálón megdarált garihoz rakok 1 ek bmbuszrostlisztet. Ezt használom mostanában főzelék sűrítésre is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell vékonyra szeleteljük. 1 liter vízbe beleteszünk sót, fahéjat, citromhéjat, kevés szegfűszeget és a gyümölcsöt majdnem puhára főzzük. Ekkor tejet...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk. 2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. 3. Felöntjük 1 liter ví...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz