1,5 adag, nagy tepsiben. (1 adagot magam eltüntetek...akkor a többieknek mi marad?)
60dkg liszt, 22,5dkg zsír, 2tojás, 3/4cs. sütőpor, 3ek.p.cukor, 1,5dkg élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom), -tejföl szükség szerint.
Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.
Tölteléknek 7dl sárgabarack-lekvárt, 40dkg őrölt diót, 4 marék kr.cukrot, 2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.
Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Máz:
4cl víz, 10dkg kr.cukor, 3ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elovadjon), majd 10 dkg VAJat beledobva, felfőzni. Még melegen a kihült sütire önteni. Eztán nem
A vizet egy lábosban felforraljuk, beletesszük a meggyet és a vaníliás cukrot, újra forraljuk. Amíg ez fő, addig a tejet a pudingporral kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPudingot főzünk. A gáztól levéve hozzáadjuk a csokit,simára keverjük. A meleg pudinghoz egyesével hozzáadjuk az 5-10 percig hideg vízben megpuhított zselatin-lapokat. Hagyjuk ki...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKülön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig borítsunk le sütőpapírral e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű