Töltött- rántott gombafejek: 0,5 kg gomba (csiperke), 2 db szikkadt zsömle, 2 db tojás, 1 cs. petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kevés olaj, liszt, tojás, zsömlemorzsa.
A gombát megtisztítjuk, szárát kitörjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a petrezselyemmel, darabokra vágott gombaszárral együtt olajon megsütjük. A zsömléket tejbe beáztatjuk, kicsavarjuk, beleütjük a tojásokat, hozzátesszük a petrezselymes keveréket, jól összedolgozzuk és a gombák kalapjába töltjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd olajban kisütjük. Salátával tálaljuk, vagy... apróra vágott kaporral, és savanyú uborkával ízesített joghurttal!
A sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben viss...
Elkészítési idő: 45 percA vinetéket nyílt tűzön megsütjük, vagy egy fémlapon a kályhán, majd lehúzzuk a héját, míg meleg Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, sót, borsot, majonézt ízlés sze...
Elkészítési idő:A hozzávalókból fánktésztát készítünk. erősen kidolgozzuk, s utána pihentetjük amíg jól megkel. Az "egérkéket" kávés- vagy evőkanállal forró olajba szaggatjuk, s mindkét oldalon me...
Elkészítési idő: 1,5 óraA tojássárgáját és az egész tojást egy csipet sóval és a 4 ek cukorral habosra keverjük, majd felöntjük a tejjel. Simára keverjük. Egy lábasban a felaprított diót elkezdjük piríta...
Elkészítési idő: