Töltött- rántott gombafejek: 0,5 kg gomba (csiperke), 2 db szikkadt zsömle, 2 db tojás, 1 cs. petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kevés olaj, liszt, tojás, zsömlemorzsa.
A gombát megtisztítjuk, szárát kitörjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és a petrezselyemmel, darabokra vágott gombaszárral együtt olajon megsütjük. A zsömléket tejbe beáztatjuk, kicsavarjuk, beleütjük a tojásokat, hozzátesszük a petrezselymes keveréket, jól összedolgozzuk és a gombák kalapjába töltjük. Szokásos módon bepanírozzuk, majd olajban kisütjük. Salátával tálaljuk, vagy... apróra vágott kaporral, és savanyú uborkával ízesített joghurttal!
A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit, ne verjük szét a húst. A húsokat enyhén sózzuk, borso...
Elkészítési idő:A tojás a cukorral felverjük, hozzáadjuk a tejet, sót, borsot, petrezselymet, zúzott fokhagymát ízlés szerint. A lisztbe keverjük a sütőport, a kukoricadarát, azt is apránként bele...
Elkészítési idő:Mivel ebben a receptben nyers marad a tojásfehérje, így inkább friss maradék tojásfehérjéből ajánljuk elkészíteni. 15 deka jó minőségű étcsokoládét olvasszunk meg vízgőz fölött....
Elkészítési idő: