10 felkarikázott kifli
7,5 dl tej, vanília,6 evőkanál méz együtt felforralva
12 dkg darált mák, 12 dkg porcukor, reszelt citromhéj, késhegynyi őrölt szegfűszeg összekeverve.
1. A tejet a vajjal, mézzel, vaníliával felforraljuk és ezzel a kifliket leforrázzuk.
2. Egy kivajazott tepsibe óvatosan áttesszük a leforrázott kifliket.
3. A mák, cukor, citromhéj, szegfűszeg keveréket óvatosan beleforgatjuk.
180 fokon pirulásig sütjük.
Mazsola is belekeverhető.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük. Nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet a kakaóval és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a rumot és az olvasztott vajat. Félkemény tésztát gyúrunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük dermedni....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. Először elkészítjük a sütimorzsához a csokis sütit. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitáljuk, a közepében mélyedést alakítunk ki, langyos tejet a mélyedésbe öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, kettő kiskanál cukrot hozzáadunk, és összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes