2-3 narancs
ebből: 0,5 bögre narancslé
10 dkg margarin
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
4 tojás
2 kiskanál sütőpor
csipet só
A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A narancs levét is hozzáadjuk folyamatos keverés mellett, majd a sütőporral elkevert lisztet adagolva beleforgatjuk.
Az elkészült masszát kivajazott, lisztezett közepes tepsibe igazítjuk és a tetejét összevágott narancshússal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, félóráig, közepes lángon sütjük.
Marica és Iza nagyon finom sütije, amit nálunk sütött meg 2013. április 20-án.
Ha a zsír elolvadt és a vízforró, egyszerre hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig kavargatjuk, amíg összeállt, ez 2-3 perc. A tűzről levéve még forrón hozzáadjuk egyenként a t...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát készítünk, 4 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik lapot, tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukros dióval, majd rátesszük a másik kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a porcukorral habosra keverjük. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk és a masszát kétfelé vesszük. Kókuszreszelékkel megszórt folpackon egyenként 20x40cm-es téglalap alakú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit - az olaj kivételével - hagyományos módon keverjük be, majd lefedve tegyük a hűtőbe pihenni 20 percet. Pihenés után a megszokott módon, teflonos palacsintasütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű