2-3 narancs
ebből: 0,5 bögre narancslé
10 dkg margarin
1,5 bögre liszt
1 bögre cukor
4 tojás
2 kiskanál sütőpor
csipet só
A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A narancs levét is hozzáadjuk folyamatos keverés mellett, majd a sütőporral elkevert lisztet adagolva beleforgatjuk.
Az elkészült masszát kivajazott, lisztezett közepes tepsibe igazítjuk és a tetejét összevágott narancshússal megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, félóráig, közepes lángon sütjük.
Marica és Iza nagyon finom sütije, amit nálunk sütött meg 2013. április 20-án.
Az egész tojásokat robotgéppel elkezdjük felverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Addig keverjük, amíg jó habos állagú nem lesz. A lisztet össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet. Ezt a...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KönnyűA sütő bekapcsolása az első lépés. Semmi értelme később ezzel próbálkozni. Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t. Az előzőleg jól lehűtött...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes