25 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
4 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
fél csomag sütőpor
csipet só
Keverd a liszthez a sütőport. A tojás sárgáját és fehérjét válaszd szét, majd a sárgáját, a vajat, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a tejet keverd a liszthez. Reszeld rá a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába.
A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe annyi tésztát, hogy, ha lecsukod, ne folyjon ki. A beletöltést célszerű merőkanállal csinálni. Süsd néhány percig, óvatosan szedd ki, és már eheted is.
Az élesztőt morzsold bele a langyos vízbe, és hagyd felfutni. Ezután keverd össze a liszttel, majd a masszát gyúrd össze az olajjal, és sózd meg egy kicsit. Pihentesd fél órát szob...
Elkészítési idő: 30' Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba tenni, közepébe mélyedést csinálni. Kevés langyos tejbe cukrot tenni, bele az élesztő, és a mélyedésbe önteni, pici liszttel összekeverni és letakarva hagyni k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjunk lisztből, élesztőből, sóból, cukorból, vízből és olajból tésztát, kelesszük meleg helyen 1 órát. Kinyújtjuk és sütőlemezre helyezzük. Megkenjük a mártással: az olajon megd...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vajat/margarint habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojásokkal, a sóval és a reszelt citromhéjjal, beledolgozzuk a túrót, majd több részletben hozzászitáljuk a lisztet, é...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes