Családireceptkönyv.hu

8 aprósütemény egy tésztából


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ozzávalók
60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
a töltelékhez és a díszítéshez:
2-3 evőkanál sárgabaracklekvár
2-3 evőkanál málnalekvár
1-2 evőkanál narancslekvár
2-3 evőkanál csokoládés mogyorókrém
3-4 dkg kókuszreszelék
10 dkg marcipán
porcukor
fahéj
néhány szem mazsola
15 dkg olvasztott csokoládé
szórócukrok
néhány csepp zöld mnadulaaroma
néhány csepp erős színű citrom- vagy narancsszörp

Elkészítés:


A lisztet nagy tálba szitáljuk. Összemorzsoljuk a hideg vajjal, és gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, valamint a citromhéjat. (Nem szabad sokáig gyúrni, mert akkor a sütemény kemény lesz.) A tésztát 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd vékonyra (kb. 3 mm-esre) nyújtjuk.

A tésztából kiszúrunk:

16 db 5 cm átmérőjű körlapot, 16 db 5 cm átmérőjű hullámos szélű körlapot - ezek közül 8-nak kiszúrjuk a közepét is -, 16 db szívet, 8 fenyőfát, 8-8 különböző csillagot és 8 perecet.

A megmaradt tésztából hosszú, vékony rudakat sodrunk, melyekből 5 cm-es kis kifliket formázunk.

A süteményeket 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve kihűtjük, kivéve a kifliket, melyeket még melegen fahéjas porcukorba forgatunk.

A korongokat kettesével összeragasztjuk málnalekvárral, bevonjuk olvasztott csokoládéval és meghintjük szórócukorral.

A hullámos szélű korongokat baracklekvárral ragasztjuk össze úgy, hogy felül
a kiszúrt közepű párja legyen.A szíveket nutellával töltjük, majd olvasztott csokoládéval és mazsolával díszítjük.

A fenyők díszítéséhez 3 evőkanál porcukrot kenhetőre keverünk néhány csepp zöld mandulaaromával és néhány csepp vízzel. A zöld mázat széles pengéjű késsel
a süteményekre kenjük, és cukordrazséval díszítjük őket.

A fehér színű csillagokhoz porcukros deszkán kinyújtjuk a marcipánt. A csillagok szaggatójával nyolc marcipán-csillagot szúrunk ki. A süteményeket vékonyan megkenjük narancslekvárral, és rájuk illesztjük a marcipán-csillagokat.

A sárga színű csillagokhoz 3 evőkanál porcukrot krémesre keverünk 1-3 kiskanál citrom- vagy narancsszörppel. A mázat széles pengéjű késsel a süteményekre kenjük, és szórócukorral díszítjük őket.

A pereceket bevonjuk olvasztott csokoládéval, és rögtön, mielőtt a csokoládé megkötne, mindegyiket kókuszreszelékbe hempergetjük. A süteményeket tálra rendezzük, és rögtön kínálhatjuk, de lezárt dobozban napokig elállnak.

http://www.recept-oldal.hu





8 aprósütemény egy tésztából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Levendulás keksz
Levendulás keksz

A mazsolát egy jól záródó üvegbe tesszük, a szőlőlével felöntjük, és legalább egy napig állni hagyjuk, ezalatt a szemek szépen kigömbölyödnek. Sütés előtt a mazsolát lecsöpögtetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kürtőskalács
Kürtőskalács

Szép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vanília puding 0 ch-val
Vanília puding 0 ch-val

A négy tojássárgáját jó alaposan kikevertem a nyírfacukorral és a kiskanálnyi őrölt vaníliával. Közben a kókusztejet felfőztem, ha sűrű nyugodtan tehetsz hozzá vizet. Levettem a tű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk