1 csirkemell
18 szelet bacon
6 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi csirkefűszer
só, bors
olívaolaj
A húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a húsokat. Ezt követően baconbe csomagoljuk mindegyiket. Az átkenés nem csak a jó íz miatt fontos, így a bacon rátapad a húsokra és nem bomlik ki a sütőben. A becsomagolt húsokat kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 30-35 percen át. Meg is fordítjuk, hogy minden oldaluk egyenletesen átsüljön.
A zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemájakat megtisztítjuk, szárazra töröljük. 2. A chilit apróra vágjuk. 3. A májakat fűszerezzük és méretüktől függően 1-2 szelet baconba tekerjük. 4. A betekert...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A csirkemellet 2 centis csíkokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajat ráöntjük, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. 2. Egy teflonserpenyőt felforrósítu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és az összekevert páchoz adjuk, majd pár órára száműzzük a hűtőbe. (Én egy délelőttöt pácoltam.) Ha eleget pá...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes