- 2 friss leveles tészta
- 1 tojás
- só
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral a vendégváró sós sütiknek.
A friss leveles tésztát hajtogasd ki a csomagolásból, vágd fel kb. 2 centi széles csíkokra. A tésztacsíkokból formázz vékony hengereket, majd hajtogasd perec formára.
Helyezd a pereceket a tepsire, kend meg alaposan a felvert tojással, majd nagyobb szemű sót szórj rájuk egyenletesen. Told a süteményt a sütőbe, és kb. 25 perc alatt süsd szép pirosra. Melegen kínáld. (JÓ AZ HIDEGEN IS!!!!) :D
Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül 2 milliméteresre, majd vágd fel kisebb téglalapokra. Sorakoztasd vajjal kikent tepsibe, és előmelegített sütőben, 150 f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáadom a cukrot és a többi tejet, majd felfőzöm sűrűsödésig és langyosra hűtöm. A liszteket, sót és a sütőport összekeverem. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű