- 2 friss leveles tészta
- 1 tojás
- só
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral a vendégváró sós sütiknek.
A friss leveles tésztát hajtogasd ki a csomagolásból, vágd fel kb. 2 centi széles csíkokra. A tésztacsíkokból formázz vékony hengereket, majd hajtogasd perec formára.
Helyezd a pereceket a tepsire, kend meg alaposan a felvert tojással, majd nagyobb szemű sót szórj rájuk egyenletesen. Told a süteményt a sütőbe, és kb. 25 perc alatt süsd szép pirosra. Melegen kínáld. (JÓ AZ HIDEGEN IS!!!!) :D
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd két felé osztjuk, kinyújtjuk az egyik tésztás és (zsírozott,lisztezett tepsibe terítjüik) Ezen elosztjuk a lereszelt, ízesített almát, b...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 4 vékony lapot nyújtunk, melyeket a tepsi hátán sütünk ki. Amíg hűl, elkészítjük a diótölteléket. A darált diót forró tejben rövid ideig...
Elkészítési idő:A vajat elmorzsoljuk, a lisztel, hozzátesszük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, tojás sárgákat majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta szépen összeálljon...
Elkészítési idő: