75 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, 25 dkg porcukor, 35 dkg margarin, 2 tojás, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál baracklekvár (a kenéshez)
A töltelékhez:
a vastagabb tésztalap, 15 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 6 evőkanál baracklekvár, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, rumaroma
A tetejére:
1 csomag puncsos pudingpor, 4 evőkanál cukor, 3 dl tej, 6 dkg vaj, rumaroma
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra van szükségünk. Vajazott tepsi hátulján kinyújtjuk a lapokat és 170 fokos sütőben nagyjából 12 perc alatt megsütjük őket. Az egyik lapot, megkenjük a két evőkanál baracklekvárral, erre kerül a töltelék. A vajat a cukorral, kakaóporral kikavarjuk, hozzáadjuk a lekvárt és a rumaromát. A vastagabb lapot apróra tördeljük és belekeverjük, ráhalmozzuk a lapra, figyeljünk rá, hogy egyenletesen oszlassuk el, majd befedjük a másik tésztával. A pudingport a cukorral és a tejjel a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk, a kihűtött pudingot lassan hozzáadjuk, rumaromával ízesítjük. Ha pirosabb krémet szeretnénk, keverhetünk hozzá egy evőkanál málnaszörpöt, vagy meggylevet. A sütemény tetejére kenjük a pudingos krémet, egy éjszakán át pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak.
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsd elő a sütőt 200 C-ra. A vajat habosítsd ki a gesztenyepürével .Ha felhabosodott, további habosítás mellett, vékony sugárban csurgasd hozzá az egész tojást,...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA mazsolát egy órára áztassuk be a rumba. A tojássárgáját egy evőkanál cukorral keverjük jó habosra. Folyamatos keverés mellett keverjük hozzá a tejet, majd két részletben...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű