menu

Családireceptkönyv.hu

Csokitorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A krémhez
500 ml habtejszín (30-32%-os)
250 g étcsokoládé (70 %-os)
2 evőkanál porcukor
A lapokhoz
255 g búzaliszt (BL55)
270 g kristálycukor
105 g holland kakaópor
1.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
225 g víz
187 g kefir
225 g étolaj
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A tetejére
100 g étcsokoládé (70 %-os)
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:




Először a krémet készítjük el, mert annak szüksége van egy éjszakás pihenésre a hűtőben. A tejszínbe beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a porcukrot, és alacsony lángon addig melegítjük amíg a csoki el nem olvad. Amikor már a krém kihűlt, hűtőbe tesszük egy éjszakára.

A lapokhoz kibéleljük a tortaformákat sütőpapírral. A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat.

A tésztát elosztjuk a tortaformákban, és 160 C fokon kb. 30-40 perc alatt megsütjük őket. Ha kész, akkor picit hagyjuk hűlni, de még melegen vegyük le róluk a tortakarikát és fordítsuk fejjel lefelé, majd rakjuk rá egy kis nehezéket hogy ne legyen púpos a tortalapunk. Én két darab tányért használtam.

A krémet kivesszük a hűtőből, ekkor már nagyon kemény. Pár percig hagyjuk picit melegedni, majd elektromos habverővel kihabosítjuk.

Ha kihűltek a lapok, összeállítjuk a tortát: alulra egy lap, krém, lap, krém. Ha maradt még krém akkor az oldalát is bekenhetjük. A csokit az olajjal megolvasztjuk, langyosan a torta tetejére kenjük, kedvük szerint díszítjük.

Csokitorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Sajttorta
Sajttorta

A száraz kekszet összemorzsoljuk,a konyhai robotgép vagy a konyhai sodrófa által. Megkeverjük olvasztott vajjal. Homogén anyagot keverünk, amelyet egy vajjal kikent forma aljára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Máktorta lisztmentes
Máktorta lisztmentes

1. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és addig gyúrjuk, míg össze nem áll. Ha nem áll össze, adunk még hozzá pici vizet. Ha kész, félretesszük. 2. Az almákat meghámozzuk, cikke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csokis pite
Csokis pite

1. A száraz anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk a hideg vajat, elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és tésztát gyúrunk, majd mélyhűtőbe tesszük 15 percre. 2. A sütőt előmelegítjük 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diótorta
Diótorta

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport és a darált diót.Megsütjük A margarint habosra kavarjuk a porcukorral. A tojás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk