Családireceptkönyv.hu

Meggyes pudingos piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás, 12 evőkanál forróvíz,
30 dkg porcukor,
30 dkg rétesliszt,
2 evőkanál kakaópor
1 sütőpor,
1 kg meggy a tésztára.
Krémhez
25 dkg Ráma margarin,
25 dkg porcukor,
1 db puncs- vagy eperpudingpor.

Mázhoz
10 dkg Ráma margarin,
4 evőkanál kakaó.

Elkészítés:


A tojások sárgáját 12 evőkanál forróvízzel géppel 10 percig, kézzel 1/2 óráig keverjük, utána beleteszünk 30 dkg porcukrot és azzal még 5 percig keverjük. Hozzászitálunk 30 dkg lisztet, amibe előzőleg beleelegyítettük a sütőport. A massza negyedét egy másik edénybe tesszük és hozzákavarjuk a kakaóport. A tojáshab háromnegyedét a fehér tésztához, a megmaradt részt, a barna tésztához kavarjuk. Kivajazott, kilisztezett nagyméretű tepsibe öntjük a fehér tésztát, majd rá a kakaósat. A tetején egyenletesen szétterítjük a kimagozott és lecsurgatott meggyet (vagy befőttet). Ezután mérsékelt lángon készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Ha már kihűlt, a következő krémet tesszük rá:

Krém
25 dkg Ráma margarint ugyanannyi porcukorral habosra keverünk, majd beleteszünk vagy 1 db hidegen elkészített GÁLA puncs-pudingot vagy 1 db Oetker puncs-vagy eperpudingot, amit 4 dl tejjel megfőzünk, majd kihűtve keverjük a vajaskrémbe. A krémet egyenletesen a sütemény fölé simítjuk és a következő mázt tesszük rá:

Máz
10 dkg Ráma margarint 4 evőkanál kakaóval csomómentesen elkeverjük, majd lassú tűzön langyosítjuk, míg folyékony lesz. Ezután a krémre kenjük. Kb. fél óra alatt megdermed. Ezután a tepsiben keresztbe felszeleteljük kb. 6-7 cm-es csíkokra. Fóliába csomagolva a hűtőszekrényben akár 1-2 hétig is friss marad. A krém és máz felkenését célszerű valamilyen széles eszközzel (pl. tortalapát) végezni, hogy a rétegek egyenletesek legyenek. Frissen is, hűtőszekrényben tárolva is nagyon finom ez a sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás pite
Almás pite

20 dkg lisztet 12,5 dkg hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam egy nagy csipet sót, 1 ek cukrot és 3 ek hideg vizet és gyorsan összedolgoztam, majd fél órára hűtőbe tettem. Két harm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Cseh túrós
Cseh túrós

A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piskóta ÉVI féle!
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Piskóta ÉVI féle!

Első lépés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük úgy, hogy közben evőkanalaként hozzáadjuk a cukor felét. Második lépés: A sárgáját a ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Hamis túrógombóc
Hamis túrógombóc

A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűts...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk