menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Egyszerű elkészíteni ezt a finomságot, a család pedig imádni fogja, akár magában, akár tea, kávé, vagy kakaó mellé nasinak.

Hozzávalók:

300 g liszt
15 g sütőpor
fél teáskanál szódapor
2 csipet só
180 g szobahőmérsékletű vaj
240 g kristálycukor
6 nagy tojás
1 nagy citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
3 evőkanál tej
300 g olvasztott csoki

(A receptből 2 adag csokis kenyér lesz)

Elkészítés:

Vajazzunk, lisztezzünk ki két kenyérsütő formát, vagy béleljük ki őket sütőpapírral. A sütőpapírt is vajazzuk meg.

180 fokra melegítjük elő a sütőt. .

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódaport és a sót. Félretesszük.

Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a cukorral, amíg ki nem fehéredik. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük.

Ez után jöhet bele a citrom héja és leve, és két evőkanál rum vagy aroma.

Óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A massza egyik felét egy másik edénybe tesszük.

Az egyikbe belekeverjük a maradék rumot, a tejet és az olvasztott csokit. Simára mixeljük. Tehát kaptunk egy világos és egy sötétebb masszát.

Felváltva adagoljunk mindkét masszából a sütőformába, amíg el nem fogynak. Egyengessük el a tészta tetejét. Egy kés segítségével hullámokat húzunk a masszába, így érve el a márványos hatást.

Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tésztából.

A sütit sütőrácson kihűtjük. 10 percig a formában hűtjük, majd a formából kivéve csak a rácson. Csak akkor vágjuk fel a kalácsot, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KI PRÓBÁLNI !!!Mogyoró krémes keksz!!!
KI PRÓBÁLNI !!!Mogyoró krémes keksz!!!

ezeket a robotgépbe raktam és alaposan elkevertem ... hagytam 10 percet pihenni...majd kinyújtottam és keksz pecsétekkel kiszúrtam... 200 fokon 5-6 perc alatt megsütöttem.. mikor k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Margaréta,mandulás csokoládéval
Margaréta,mandulás csokoládéval

- és kb 4dl cukros tej-ennek egy kevés részében futtatjuk az élesztőt- Mindent összegyúrunk, akkor jó,ha kézre már nem ragad,könnyen alakítható.45 percig kelesztjük és három részr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás cseresznyekrémleves
Mandulás cseresznyekrémleves

A borba tesszük a fűzereket, hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön 10 percig főzzük. Kiszedjük a fűszereket, majd a borba beletesszük a cseresznyét, felöntjük a tejjel...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Kókusztejes csirkeleves galangallal
Kókusztejes csirkeleves galangallal

1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk