Családireceptkönyv.hu

Márványos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Egyszerű elkészíteni ezt a finomságot, a család pedig imádni fogja, akár magában, akár tea, kávé, vagy kakaó mellé nasinak.

Hozzávalók:

300 g liszt
15 g sütőpor
fél teáskanál szódapor
2 csipet só
180 g szobahőmérsékletű vaj
240 g kristálycukor
6 nagy tojás
1 nagy citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
3 evőkanál tej
300 g olvasztott csoki

(A receptből 2 adag csokis kenyér lesz)

Elkészítés:

Vajazzunk, lisztezzünk ki két kenyérsütő formát, vagy béleljük ki őket sütőpapírral. A sütőpapírt is vajazzuk meg.

180 fokra melegítjük elő a sütőt. .

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódaport és a sót. Félretesszük.

Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a cukorral, amíg ki nem fehéredik. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük.

Ez után jöhet bele a citrom héja és leve, és két evőkanál rum vagy aroma.

Óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A massza egyik felét egy másik edénybe tesszük.

Az egyikbe belekeverjük a maradék rumot, a tejet és az olvasztott csokit. Simára mixeljük. Tehát kaptunk egy világos és egy sötétebb masszát.

Felváltva adagoljunk mindkét masszából a sütőformába, amíg el nem fogynak. Egyengessük el a tészta tetejét. Egy kés segítségével hullámokat húzunk a masszába, így érve el a márványos hatást.

Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tésztából.

A sütit sütőrácson kihűtjük. 10 percig a formában hűtjük, majd a formából kivéve csak a rácson. Csak akkor vágjuk fel a kalácsot, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcsleves: Őszi és meggy
Gyümölcsleves: Őszi és meggy

Őszibarackkrém leves. Az őszibarackot jól megmossuk, hámozzuk, és összevágjuk, majd vízben odatesszük főni, csipet sóval, fahéjjal szegfűszeggel, csipet sóval, cukorral és vaníliá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Madártej
Madártej

A tejben elkeverünk 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, két csipetnyi sót és egy nagy edényben takarékon forróra hevítjük. Gyakran kevergessük meg, mert könnyed leéghet. A tojásokat...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fehérboros sárgadinnyeleves fagylalttal
Fehérboros sárgadinnyeleves fagylalttal

A dinnyét megfelezzük, magját és héját eltávolítjuk, a húsát nagyobb darabokra vágjuk. A gyömbért, mentalevelet felaprítjuk, beletesszük a keverőedénybe. Beleöntjük a citrom kifac...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Coleslaw saláta recept
Coleslaw saláta recept

Először a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát vágjuk fel zsülienre. Jól keverjük össze őket, és sózzuk be. A majonézhez keverjük hozzá a porcukrot, az ízesített mustá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk