Családireceptkönyv.hu

Márványos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-

Elkészítés:


Egyszerű elkészíteni ezt a finomságot, a család pedig imádni fogja, akár magában, akár tea, kávé, vagy kakaó mellé nasinak.

Hozzávalók:

300 g liszt
15 g sütőpor
fél teáskanál szódapor
2 csipet só
180 g szobahőmérsékletű vaj
240 g kristálycukor
6 nagy tojás
1 nagy citrom leve és reszelt héja
4 evőkanál rum (vagy rumaroma)
3 evőkanál tej
300 g olvasztott csoki

(A receptből 2 adag csokis kenyér lesz)

Elkészítés:

Vajazzunk, lisztezzünk ki két kenyérsütő formát, vagy béleljük ki őket sütőpapírral. A sütőpapírt is vajazzuk meg.

180 fokra melegítjük elő a sütőt. .

Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódaport és a sót. Félretesszük.

Elektromos habverővel habosra keverjük a vajat a cukorral, amíg ki nem fehéredik. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és jól elverjük.

Ez után jöhet bele a citrom héja és leve, és két evőkanál rum vagy aroma.

Óvatosan beleforgatjuk a száraz hozzávalókat. A massza egyik felét egy másik edénybe tesszük.

Az egyikbe belekeverjük a maradék rumot, a tejet és az olvasztott csokit. Simára mixeljük. Tehát kaptunk egy világos és egy sötétebb masszát.

Felváltva adagoljunk mindkét masszából a sütőformába, amíg el nem fogynak. Egyengessük el a tészta tetejét. Egy kés segítségével hullámokat húzunk a masszába, így érve el a márványos hatást.

Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tésztából.

A sütit sütőrácson kihűtjük. 10 percig a formában hűtjük, majd a formából kivéve csak a rácson. Csak akkor vágjuk fel a kalácsot, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citrusos meggyleves
Citrusos meggyleves

Egy lábasba tesszük a meggyet 600 ml vízzel, a fűszerekkel, valamint az alaposan megmosott citrom lereszelt héjával és kifacsart levével együtt. Felforraljuk, és főzzük további kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hidegtál madár formában
Hidegtál madár formában

A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk. A farok részre feketeretek...

Elkészítési idő: 120 perc / elők
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Evelin
Zserbógolyó
Zserbógolyó

Turmixoljuk össze a sárgabarackot. Dolgozzuk össze a darált diót a masszával és a konyakkal. Adjuk hozzá a piskótamorzsát, kekszet, kakaót, vaníliás cukrot és lekvárt, hogy golyóka...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes burgonya Fries
Édes burgonya Fries

Melegítsük elő a sütőt 425 ° F / 220 ° C. 2. Vágja édesburgonya be krumpli és összekapcsolják egy nagy tál olívaolaj, rozmaring, só, bors. 3. Helyezzük egy rétegben egy tepsibe b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk