4db.tojás 2 citrom a csomag sütőpor 1cs.vaníliás cukor 1dl.víz 1dl.olaj 250g félgrízes liszt 220g porcukor
a tojassargajat kikeverjuk a porcukorral beletesszuk a ket citron levet es a hejat belereszeljuk lisztet a sutoporral vaniliascukrot olajat es a vizet oszzekeverjuk simara majd hozzaadjuk a felvert tojasfeherjet es az egeszet beleontjuk kivajazott formaba 170 cel.sutjuk kb 45 percig .
pragaban elegge ismert kalacs.
Fél dl langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és egy evőkanál lisztet. Kb. harminc percig hagyom állni a kovászt. Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt picit cukorral felfuttatni a tejben. Összedagasztom a tészta hozzávalóit, ...... duplájára kelesztem. Lisztezett felületen a tésztát kinyújtom téglalap alakúra. Olva...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes65 fokra felmelegítem keverve Ha a fakanállal meghúzom a tésztát és látom a lábos alját, akkor készen van. Lehűtve rakom mindenféle kelt tésztába. Foszlós, puha lágy lesz a tész...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűGyakran találkozunk receptekkel,mely az adalékok között felsorolja a víz,vagy tej mennyiségét. Mit is jelent ez,ha nincs értelmezve külön? Azt jelenti,hogy az előírt élesztő menn...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű