4db.tojás 2 citrom a csomag sütőpor 1cs.vaníliás cukor 1dl.víz 1dl.olaj 250g félgrízes liszt 220g porcukor
a tojassargajat kikeverjuk a porcukorral beletesszuk a ket citron levet es a hejat belereszeljuk lisztet a sutoporral vaniliascukrot olajat es a vizet oszzekeverjuk simara majd hozzaadjuk a felvert tojasfeherjet es az egeszet beleontjuk kivajazott formaba 170 cel.sutjuk kb 45 percig .
pragaban elegge ismert kalacs.
A lisztet egy nagy tálba szórom . Közepében kis fészket alakítok ki , beleszórom a porcukrot , amire rámorzsolom az élesztőt , majd ráöntöm a meglangyosított tejet . Hagyom, hogy f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat kenyérsütőgépbe rakjuk (sorrend: tej, olaj, tojás, liszt, só, cukor, élesztő) és a dagasztó programot elindítjuk, ami majd a kelesztést is elvégzi. Ha van a gép...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesszilvákat megmossuk, felezzük. Megszórjuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd szűrő segítségével lecsurgatjuk. A tésztához...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű