1/2 kiló darált csirkemell
- 2 tojásfehérje
- 200 mili liter tejszín
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só, fekete bors
Jól összekeverjük az összes hozzávalót. Veszünk egy sütőpapírt. Ráhalmozzuk a húsmasszát. Feltekerjük kolbász formára. Majd beletekerjük a lezárt sütőpapírt ezüstpapírba. Lezárjuk, mint a cukorkákat a két végén megtekerve. Spárgával 3 - 4 helyen átkötjük. Forrásban lévő vízben főzzük 35 - 40 percet. Kivesszük a vízből. 1 órát hűlni hagyjuk. Majd lehűtjük a hűtőszekrényben. Hűtés után jól szeletelhető.
Tudod , hogy mennyi munka van vele?
Kikeverés + feltekerés = 7 - 8 perc !!! És minőségi parizert eszik a család. Nem olyant, amibe a gyárban a szemetet darálták bele. S ízfokozóval tették finommá. Az én parizeremben NINCS ízfokozó, mert finom, úgy ahogy van.
Jó étvágyat kívánok Hozzá!
Főzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj! Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Citrommal, sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon kifőzzük sós, lobogó, olajos vízben, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Megszórjuk bolgár fűszerkeverékkel és összeforgatjuk. A húst apróra vágjuk, bef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket sós vízben feltesszük főni. Félidőben hozzátesszük a kockázott paprikát, és az apróra vágott vöröshagymát is. Mikor megfőtt leszűrjük, összekeverjük a tejföllel, a jo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű