Finom és laktató étel, ami nagyon hamar elkészül. Ha nincs kedved sokat szöszölni a konyhában, de szeretnél valami finomságot gyorsan összeütni a családnak, ez a neked való recept.
Hozzávalók:
2 doboz bab konzerv
2 póréhagyma
2 pritaminpaprika
10 dkg pulykasonka
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
Só, bors
A babot szűrőbe öntjük és hagyjuk lecsöpögni. A hagymát és a paprikát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd tálba tesszük a babbal együtt. A sonkát is felkockázzuk és hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd jól elvegyítjük a salátával. Hűtőbe tesszük és miután lehűlt tálaljuk.
A tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Citrommal, sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a jól lecsöpögtetett lencsét. A tojást megfőzzük, hideg vízben kihűtjük és felszelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfelezzük a csirkemellet, az egyik felét felcsíkozzuk. A másik felét szép vékony szeletekre vágjuk (nekem 4 szelet lett), majd kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzzük, majd felkarikázzuk. A lilahagymát vékony csíkokra vágjuk és megsózzuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A sárgáját egy külön tálba tesszük, kevés ételíz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű