4,5 evőkanál szappanreszelék (ne tegyetek többet)
250 ml mosószóda
2,5 liter forró víz
Egy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan kevergetve felolvasztom. Ez macera, mert elég nehezen akar majd olvadni, és ha türelmetlen vagy és begyorsítasz a keveréssel, akkor felhabzik...
Közben veszek egy nagyobb lábast vagy bármilyen erre alkalmas edényt, és beleteszem a 2,5 liter forró vizet.
Ha a szappan elolvadt, átöntöm a nagyobb edénybe a forró vízhez és nagyon jóóól elkeverem, majd mehet bele a mosószóda, amit szintén addig keverek amíg teljesen feloldódik.
Hagyom hűlni, és amikor már nem meleg, felkeverem (habverővel szoktam), és átöntöm egy olyan flakonba, amit könnyű megfogni, (tölcsér kelleni fog az átöntéshez), mert a mosószert minden mosás előtt alaposan fel kell rázni, ugyanis összeáll. De ez ne riasszon meg senkit, mert a felrázástól olyan szuper lesz az állaga amilyennek lennie kell.
Állítólag 125ml kell egy teli mosáshoz (ezt a recept gazdája írta). Nálunk a fehérekhez mondhatom,hogy bevált.
Ez a házilag is elkészíthető mosószer nagyon gazdaságos, mert fel lehet használni hozzá az apró szappan maradékokat.
A tésztát elkezdjük sós vízben főzni. Közben egy felhevített serpenyőben 2 evőkanál olajon a szardellát addig pirítjuk, amíg el nem tűnik. Ekkor rádobjuk a felszeletelt fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTermészetes antibiotikum C-vitaminnal és vassal A sarkantyúka minden föld feletti része ehető. Levelei májustól egészen őszig szedhetőek és megmosva egyszerűen szendvicsre va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kics...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egybe teszünk és tésztát készítünk majd duplájára kelesztjük. Ez kb egy óra. Az élesztőt nem kell futtatni, csak elmorzsolni! Miután a tésztánk megkelt 8 részre...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű