Családireceptkönyv.hu

Mosógél házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4,5 evőkanál szappanreszelék (ne tegyetek többet)
250 ml mosószóda
2,5 liter forró víz

Elkészítés:


Egy kicsi lábasban felteszem a reszelt szappant olvadni annyi forró vízzel ami ellepi (ez nem számottevő mennyiség, de a 2,5 literen kívül értendő), majd közepes lángon lassan kevergetve felolvasztom. Ez macera, mert elég nehezen akar majd olvadni, és ha türelmetlen vagy és begyorsítasz a keveréssel, akkor felhabzik...
Közben veszek egy nagyobb lábast vagy bármilyen erre alkalmas edényt, és beleteszem a 2,5 liter forró vizet.
Ha a szappan elolvadt, átöntöm a nagyobb edénybe a forró vízhez és nagyon jóóól elkeverem, majd mehet bele a mosószóda, amit szintén addig keverek amíg teljesen feloldódik.
Hagyom hűlni, és amikor már nem meleg, felkeverem (habverővel szoktam), és átöntöm egy olyan flakonba, amit könnyű megfogni, (tölcsér kelleni fog az átöntéshez), mert a mosószert minden mosás előtt alaposan fel kell rázni, ugyanis összeáll. De ez ne riasszon meg senkit, mert a felrázástól olyan szuper lesz az állaga amilyennek lennie kell.
Állítólag 125ml kell egy teli mosáshoz (ezt a recept gazdája írta). Nálunk a fehérekhez mondhatom,hogy bevált.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a házilag is elkészíthető mosószer nagyon gazdaságos, mert fel lehet használni hozzá az apró szappan maradékokat.

Mosógél házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Tojásos krumlifasírt
Tojásos krumlifasírt

1. Először adjuk hozzá a burgonyát a vízhez, és hagyjuk főni 30 percig, vagy amíg megpuhul. 2. Tegye át a burgonyát a tálba, és törje össze. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lángos
Lángos

szórjuk, az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejben. A liszt közepén egy nagyobb mélyedést csinálunk a tojásokat egyenként feltörjük és a liszthez öntjük. hozzá adjuk a sót és a kef...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Teljes kiörlésű kenyér
Teljes kiörlésű kenyér

A liszthez egy nagyobb tálban hozzáadom az élesztőtó és a vizet. A víz után hozzáadom a sót is. Ezek után a dagasztókar segítségével pár perc alatt masszává gyúrom. 2 Ha szépen ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk