1 csomag leveles tészta
15 dkg kolbász
15 dkg sajt / lehet vegyesen füstölt sajttal/
fél pohár tejföl /1 dl/
1 tojás a kenéshez
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk.
A kolbászt nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A sajtból hagyjunk valamennyit a tetejét megszórni.
Ezt a keveréket rákenjük a tésztára, majd szorosan feltekerjük és kb 1 ujjnyira szeleteljük.
A szeleteket sütőpapíros tepsire fektetjük, megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben erős tűznél pirosra sütjük.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd a közepébe beleütjük a tojások sárgáját. Az én tapasztalatom, hogy az élesztőt nem morzsolom a liszthez, hanem a tejfölt az élesztővel simá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt keverjük el a langyos porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet, és 10 perc alatt futtassuk fel. A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se dagasztani, se keleszteni. Kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, apró pogácsaszaggatóval szaggatjuk, a tetejét tojássárgájával megkenjü...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A joghurtos sós kelt tészta hozzávalóit és elkészítését ide kattintva találjátok. A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, gombóccá alakítjuk. Az egyik gombócot...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz