1 csomag leveles tészta
15 dkg kolbász
15 dkg sajt / lehet vegyesen füstölt sajttal/
fél pohár tejföl /1 dl/
1 tojás a kenéshez
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk.
A kolbászt nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A sajtból hagyjunk valamennyit a tetejét megszórni.
Ezt a keveréket rákenjük a tésztára, majd szorosan feltekerjük és kb 1 ujjnyira szeleteljük.
A szeleteket sütőpapíros tepsire fektetjük, megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben erős tűznél pirosra sütjük.
A sajt háromnegyed részét a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen 5 mm vékonyra sodorjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, és megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA prosciuttot és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. A tojást és a paradicsompürét villával felverjük. Belekeverjük a fűszerkeveréket, sózzuk, végül összeforgatjuk a prosciuttóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóval kevert lisztbe beledaraboljuk a margarint,jól szétmorzsoljuk,hozzáadjuk az ecetet,és a rumot,és összegyúrjuk. Nem kell bele semmi más,mert szépen összeáll. Aki türelmetlen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztalapot kiolvasztjuk. A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes