1 kg liszt
0,5 L tej
2 dl tejfől
1 ek só
5 dkg élesztő
A hozzá valókat össze gyúrjuk és még duplájára kel addig hagyjuk pihenni. Utána kinyújtjuk kiszaggatjuk és jól beolajozzuk. Ismét hagyjuk kelni utána lehet sütni. A maradékot olajosan belehet tenni a hűtőbbe 2-3 napig kisüthető még.
Az élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat szétválasztjuk, először kemény habbá verjük a fehérjéket, félretesszük. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Nehéz30 dkg liszt, egy tojás, egy sütőpor, 5 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor egy citrom reszelt haja, egybegyúrok 3 lapost sütöttem belőle, tepsi hátulján, percek alatt sül. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű