Családireceptkönyv.hu

Molnárka (Limara)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg finomliszt
1 tk. só
3 ek. cukor
1 tojás
140 g joghurt
2 ek. burg. pehely
1,5 dl tej
10 dkg puha vaj
3 dkg friss élesztő

Elkészítés:


A vaj kivételével az összes hozzávalót a dagasztógép táljába mérjük.
Elindítjuk a dagasztást. 3-4 perc után, amikor már összeállt a tésztánk több részletben hozzáadjuk a puha vajat, mindig megvárva, hogy az előzőt beledolgozza a gép.
A bedagasztott tésztát kelesztőtálba tesszük:
30-35 perc után enyhén lisztezett felületre borítjuk:
Ha nagyon precízek akarunk lenni, akkor egy mérleg segítségével 100-110 g-os darabokra vágjuk, ha nem, akkor szemre osztjuk el 10-12 darabba.
A kimért tésztákat gömbölyítjük:
Letakarjuk és 10-15 percig pihenni hagyjuk. Ezután formázzuk:
A molnárkákat sütőpapíros tepsire ültetjük, egymástól távol és megint letakarjuk. Így kelesztjük 30-40 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt tésztákat egy egész felvert tojással lekenjük, tetejükre szezámmagot szórunk és kb. 15-17 perc alatt pirosra sütjük.
Rácsra tesszük hűlni.

Molnárka (Limara)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Falusi kenyér.
Falusi kenyér.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant
Croissant

Atészta hozzávalóit beletesszük a kenyér-sütőgépbe, a következő sorrendet betartva: Alulra kerül a joghurt, tej, tojás, só. Erre öntjük a lisztet, majd a cukor, élesztő következik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Jeruzsálemi bagel (Matyi Éva)
Jeruzsálemi bagel (Matyi Éva)

Szuksegunk lesz meg kb 200 gr szezammagra ( nem piritott) amit egy nagyobb dobozba teszunkes egy masik talra vagy dobozra ami eleg nagy ahhoz hogy a bagelek beleferjenek. Ebe a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk