menu

Családireceptkönyv.hu

X-mas:Narancsos-kávés tallér


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


(50-60 db-hoz):
50 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 tojás
1 zacskó vaníliás cukor újabban ehelyett egy késhegynyi vanília port szoktam alkalmazni
1 evőkanál instant kávé
1 kisebb narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
1-2 evőkanál tejföl
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a cukrot, a sót, a kávét és a narancshéjat.
3. Ezután belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással, a narancs levével összegyúrjuk.
4. Tejfölt annyit tegyünk bele, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
5. A csokiból lehet a tésztába is keverni apróra vágva.
6. A tésztából diónyi gombócokat formázunk, tenyerünkkel lelapítjuk és villával lenyomkodjuk őket.
7. Az így kapott korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10-12 perc alatt megsütjük (nagyon picit piruljon csak meg, nem lesz aranysárga).
8. A csokit felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és a tallérokra csurgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápanyagtartalom (darabonként):
89,6 kcal; 12,5 g szénhidrát; 1,5 g fehérje; 3,7 g zsír

X-mas:Narancsos-kávés tallér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Csodás kávés diós szelet
Csodás kávés diós szelet

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgáját az olajjal összekeverjük és a habhoz adjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk, ruma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Csokis-krémsajtos süti
Csokis-krémsajtos süti

Vízgőz felett összeolvasztjuk az apróra tört csokikat és a vajat. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat és a száraz anyagokat. Zsírozott, lisztezett 20x30 cm-es tep...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Piskóta
Piskóta

A piskótakészítés – teljesen jogosan – minden háziasszony rémálma. A legnagyobb félelem, hogy az áldozatos munkával kikevert tészta a sütés közben vagy után összeesik. Bevallom, ne...

Elkészítési idő: 3/4 óra
Nehézség: Közepes
share
Fánk - Csörögefánk
Fánk - Csörögefánk

1. Egy tálban a hozzávalókból rugalmas, rétestészta keménységű (tehát inkább lágy) tésztát gyúrunk. 2. Ha jól kidolgoztuk, két cipóra osztjuk, és letakarva legalább fél óráig p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk