Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

HÉTVEZÉR TOKÁNY


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• 60 dkg csont nélküli marhahús
• 60 dkg csont nélküli sertéshús
• 60 dkg csont nélküli borjúhús
• 10 dkg füstölt szalonna
• 1 hagyma
• 1 dkg pirospaprika
• 2 paprika
• 1 paradicsom
• 2 dl tejföl
• 1 evőkanál liszt
• só, bors

Elkészítés:


Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat. Ennek az ételnek a húsfélék más-más íze és a harmonikus fűszerezés adják meg egyedülálló jó ízét. Borjúhús hiányában leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón tálaljuk.

Köretként – külön tálon – apróra szaggatott tojásos galuskát adunk mellé, tetejét vékony sugárban tejföllel meglocsoljuk, néhány szeletke frissen vágott zöldpaprikával és friss paradicsommal díszítjük. Az asztalra adás pillanatában megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, vagy aki szereti egy csipetnyi friss illatos kaporral. Igen illik hozzá a fejes saláta. Leve rózsaszínű, enyhén csípős, tejfeles, paprikás, a paprikás csirke mártására emlékeztető kell, hogy legyen.

HÉTVEZÉR TOKÁNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött fasírt tésztában
Töltött fasírt tésztában

A hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is látsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sertés oldalas
Sült sertés oldalas

Az oldalast mossuk meg és daraboljuk fel a csontok mentén. Most 1-esével vágtam szét a csontok menték. Ezután a húsokat tegyük egy tálba, szórjuk meg sóval és borssal és forgassuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált húsból rántott hús
Darált húsból rántott hús

20 percig hűtőben tartjuk , majd panírozzuk, 2 tojás , liszt , zsemlemorzsával.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kefires bundában sült karajszelet
Kefires bundában sült karajszelet

Először a húst jól megtisztítjuk, a hártyás részt eltávolítjuk, ha van rajta. Vékonyra klopfoljuk, és meghintjük 1-1 csipet sóval. Egy magasabb falú lábasban olajat forrósítunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk