Hozzávalók:30 dkg sima liszt,20 dkg vaj,2 tojás sárgája,1 ek víz, 2 ek rum,1/2 cs.sütőpor,5 dkg porcukor,..Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni:::::
Töltelék,:6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverni hozzá adunk 6 drb reszelt almát ::ha kicsik akkor 8 drb alma :::::AZ ALMA LEVÉT NEM KINYOMNI:::::20dkg darált diót 2 ek kakaót 6 tojás felvert habját,1 cs sütőport,2-3 ek zsemlemorzsát......Ezt ráönteni a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezni a másik gyúrt tésztát, megböködni villával hogy ne púposodjon fel..
170 fokos sütőbe megsütni, én 30 percig sütöttem, mikor kihült megszórtam a tetejét olvasztott csokival.
Olyan finom puhácska lett az almától hogy,,,mnyami:-)
Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat,,,
30x40 tepsi, úgyhogy nagy adag,,,szapora süti:-)
Tészta hozzávalóit összedolgozzuk téglalap alakúra nyújtjuk az egyik felét vékonyabbra arra csurgatunk 2 ek mézet a másik felét megkenjük tojással megszórjuk a töltelékkel majd fel...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMáktöltelék (3 rúdhoz): 60 dkg darált mák 30 dkg cukor 2,5 dl víz 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 10 dkg mazsola 1 kk fahéj Di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a méltán népszerű csemege látványos és finom péksütemény az ünnepi asztalra. A gömböcök külsején sütéskor finoman megpirul a fahéjas cukor, belül pedig aszalt szilva rejtőzik....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű