Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

finom almas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:30 dkg sima liszt,20 dkg vaj,2 tojás sárgája,1 ek víz, 2 ek rum,1/2 cs.sütőpor,5 dkg porcukor,..Ezt jól össze gyúrni-2 részre osztani kinyújtani az egyiket kizsírozott tepsibe tenni:::::

Töltelék,:6 tojás sárgáját 20 dkg porcukorral kikeverni hozzá adunk 6 drb reszelt almát ::ha kicsik akkor 8 drb alma :::::AZ ALMA LEVÉT NEM KINYOMNI:::::20dkg darált diót 2 ek kakaót 6 tojás felvert habját,1 cs sütőport,2-3 ek zsemlemorzsát......Ezt ráönteni a tepsiben lévő tésztára és ráhelyezni a másik gyúrt tésztát, megböködni villával hogy ne púposodjon fel..

Elkészítés:


170 fokos sütőbe megsütni, én 30 percig sütöttem, mikor kihült megszórtam a tetejét olvasztott csokival.
Olyan finom puhácska lett az almától hogy,,,mnyami:-)
Ajánlom barátaim kipróbálni, jó étvágyat,,,
30x40 tepsi, úgyhogy nagy adag,,,szapora süti:-)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Fahéjas (vagy kakaós) tekercs
Fahéjas (vagy kakaós) tekercs

A lisztet, a sót, a cukrot és a vajat összekeverjük. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Ezután kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Kelesztés utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós táska, lekváros kifli
Túrós táska, lekváros kifli

Az élesztőt kis langyos cukorozott tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóval jól kidagasztjuk. Lisztezett szilikon lapon átgyúrjuk még, kis liszet vett még fel, épp hogy ne...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)
Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, és a kardamommal, majd szitáljuk át. 1 dl langyos tejet keverjük össze egy teáskanál cukorral, morzsoljuk bele az élesztő, majd pár per...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kürtőskalács
Kürtőskalács

Az élesztőt felfuttatom, lágy kelt tésztát készítek. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom, majd derelyeszaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ke...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk