Aszaltszilva leves
Írta:Gyurkó
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 1,5 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 1 kk vaj, 2-3 darab egész fahéj, 3-4 darab, szegfűszeg, egy kevés só
Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk.
Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort.
Összeturmixoljuk.
A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat, a sót és 1 dl tejszínt.
Jól összeforraljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Díszítsük tejszínhabbal.
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:
Megvárjuk, hogy a mirelit gyümölcs kiolvadjon. A kiolvadt gyümölcs levét, a konzervből a cukros levet, a narancs levet és a tejszínt összeöntjük. Hozzáadjuka vaníliás cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított vöröshagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk, majd a karikákat rétegekre szedjük. Meghintjük bőven sóval és félre tesszük. Három tálkát készítünk elő. Az e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű