Aszaltszilva leves
Írta:Gyurkó
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 1,5 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 1 kk vaj, 2-3 darab egész fahéj, 3-4 darab, szegfűszeg, egy kevés só
Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk.
Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort.
Összeturmixoljuk.
A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat, a sót és 1 dl tejszínt.
Jól összeforraljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Díszítsük tejszínhabbal.
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:
A mazsolát rumba áztatom. Annyi tejből, amennyi a pudingporos csomag ajánlásán található, pudingot készítek. A barnacukrot hozzáadom, és együtt simára keverem. A megmaradt tejet fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackot a vízzel, a citromlével és a bazsalikomlevelekkel együtt egy lábasba tesszük. Néhány percig főzzük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, a mézzel édesítjük, végü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű