Aszaltszilva leves
Írta:Gyurkó
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 1,5 dl vörösbor, 1 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 ek liszt, 10 dkg cukor, 5 dkg méz, 1 kk vaj, 2-3 darab egész fahéj, 3-4 darab, szegfűszeg, egy kevés só
Elkészítés:
Az aszalt szilvát egy éjszakára vörösborba áztatjuk.
Másnap a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 1 liter cukros, mézes vízben puhára főzzük, majd hozzáadjuk a vörösbort.
Összeturmixoljuk.
A tejfölből és lisztből simára kevert habarást készítünk, és besűrítjük vele a levest. Hozzátesszük a vajat, a sót és 1 dl tejszínt.
Jól összeforraljuk.
Trükkök, tippek, praktikák:
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.
Díszítsük tejszínhabbal.
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Hideg levesek
Oszd meg Facebookon:
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük. Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt alaposan elkeverem a fahéjjal. A befőtt levét kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá, hogy ne csomósodjon össze a tejföl. Hozzáadom a rumaromát, a citromlevet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége fele beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel, a sütőporral ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell vékonyra szeleteljük. 1 liter vízbe beleteszünk sót, fahéjat, citromhéjat, kevés szegfűszeget és a gyümölcsöt majdnem puhára főzzük. Ekkor tejet...
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: Könnyű