Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl tej, 2 teáskanál só, 5 dkg vaj
Töltelék:
23 szelet párizsi
Tetejére:
1 db tojás, szezámmag
Az almát lereszeljük,fahéjat és ízlés szerint édesítőt adunk hozzá,annyi zabpelyhet keverünk bele,hogy sűrű legyen.Légkeveréses sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos tejben. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, amit kelesztőtá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű~töltelékhez: egy kisebb üveg kimagozott meggykompót ~tetejére: 1 tasak vaníliás cukor, porcukor Elkészítés: A tésztához jól összedolgozzuk az alapanyagokat és egy órát pih...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból egy rugalmas kelt tésztát készítünk. 2. Dagasztjuk. 3. Utána lisztezett munkafelületen lazán átgyúrom, és nyolc részre osztom. 4. Négyzetre nyújtom a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű