Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl tej, 2 teáskanál só, 5 dkg vaj
Töltelék:
23 szelet párizsi
Tetejére:
1 db tojás, szezámmag
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/parizsis-virag/
Cukros tejben futtattam az élesztőt. A tojást a vajat ,a liszttel elmorzsoltam. Ha még szükséges egy kevés langyos vízzel pótolni szoktam,hogy a tészta megfelelően összeálljon....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézA liszt közepébe kis fészket készítek és beleöntök 1 dl langyos vizet, beleteszem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Meghintem liszttel és megvárom, amíg felfut. Ha felfutot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos vízben egy kávéskanál cukrot elkeverünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal összekeverjük, majd az élesztős...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű