Hozzávalók
250 g rizsliszt
10 g útifűmaghéj
30 g cukor
1 csipet só
4 g porélesztő
1 tojás
1,75 dl meleg tej
20 g olvasztott vaj
Nesquik kakaópor + még egy kis olvasztott vaj
0,5 dl tej + 1 ek. cukor
A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény. Téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és nagyon bőkezűen megszórtam Nesquik kakaóporral. Feltekertem, majd egy nagyon éles késsel (vagy cérnával) levágtam a csigákat. Tepsiben még hagytam kb. 10-15 percet kelni, megkentem a tetejüket olajjal (igazából nagy jelentősége nincs, csak azért csináltam, hogy kapjanak egy kis színt) majd 175 fokos sütőbe tettem 20 percre. Ekkor kivettem, meglocsoltam őket forró cukros tejjel és még 3-4 percre visszatettem a sütőbe.
Nem hittem a szememnek, nem csak finom, de még szép is. :)
Gluténmentes élet blogról van a recept!
http://glutenmenteselet.blogspot.hu/2017/03/kakaos-csiga-rizslisztbol-cocoa-snails.html
A banánt szétnyomkodjuk, osszekeverjuk a felvert tojásokkal, olajon korongokat sutunk belole.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd kókuszzsírral kikent gofrisütőbe készre sütjük. (ebből az adagból 5 db gofri jött ki)
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű-Tészta alapanyagait összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. -A krémhez 3-3 dl tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, elfelezzük, és a kihűl...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból a szokásos módon két kakaós piskótát sütünk 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű