Családireceptkönyv.hu

Ganache (ganázs)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 5 dl tejszín
- 60 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.
2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.
3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.

Trükkök, tippek, praktikák:


- Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).
- Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.
- Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.
Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!

Ganache (ganázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülkös rakott sonka
Csülkös rakott sonka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emese
Párizsikrém
Párizsikrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi banana split
Házi banana split

Félbevágjuk a banánt, tányérra helyezzük vagy kehelybe. Melléteszünk pár gombóc fagyit. Tejszínhabot nyomunk rá, csokival leöntjük, és megszórjuk cukorral.

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Házi nutella
Házi nutella

A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk