Családireceptkönyv.hu

Ganache (ganázs)


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 5 dl tejszín
- 60 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.
2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.
3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.

Trükkök, tippek, praktikák:


- Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).
- Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.
- Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.
Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!

Ganache (ganázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Házi lenmagos tortilla lecsóval töltve ...
Házi lenmagos tortilla lecsóval töltve ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KENYERES PIZZA
KENYERES PIZZA

Egy nagyobb tepsit kiolajazok es lerakom szeletelt kenyerekkel Lehetoleg ugy,hogy ne maradjon ures resz Elkeszitem a pizza szoszt A hagymat oljban megdinsztelem,felontom keves v...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos krémmel töltött sonka
Sajtos krémmel töltött sonka

A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik v...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk