- 5 dl tejszín
- 60 dkg jó minőségű csokoládé
1, Egy mélyebb edényben törjük össze a csokoládét.
2, A tejszínt melegítsük fel forráspontig, majd öntsük a csokoládéra.
3, Egy kicsit hagyjuk állni, majd fakanállal keverjük addig, amíg az összes csoki fel nem olvadt.
4, Ha habosítani szeretnénk, akkor várjuk meg, amíg kihűl, majd habverővel verjük habosra.
- Ízesíthető alkohollal, fahéjjal, mézzel (ettől szép fényt kap a máz).
- Hűtőben sokáig eláll, gőz fölött melegítve újra felhasználható.
- Alkalmas torták bevonására/töltésére, csokibomba bevonásához, trüffle golyókhoz, bonbonokhoz.
Ha esetleg fondant bevonat alá kennénk, akkor érdemes akár egy fél nappal is hamarabb elkészíteni, ugyanis nagyon-nagyon lassan szilárdul (kb. 5-6 óra alatt lesz igazán kenhető)!!!
Félbevágjuk a banánt, tányérra helyezzük vagy kehelybe. Melléteszünk pár gombóc fagyit. Tejszínhabot nyomunk rá, csokival leöntjük, és megszórjuk cukorral.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. Közben gőz felett felolvasztjuk az é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű