15 dkg vaj
25 dkg zsírszegény túró
55 dkg liszt (vegyesen 25 dkg teljes kiőrlésű liszt és 25 dkg finomliszt)
5 dkg feta sajt
10 dkg reszelhető sajt
3 evőkanál tejföl
1 csomag instant élesztő
0,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 evőkanál só
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, beleszórjuk az instant élesztőt, majd felfuttatjuk.
A puha vajhoz hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a lisztet, a sót, és a felfuttatott élesztőt. Lazán gyúrva, nem túl kemény tésztát kapunk. Letakarjuk, és egy meleg helyen fél órát pihentetjük. Nem fog nagyon megkelni, de ez nem baj.
Míg a tészta megkel, a feta sajtot nagyon vékony lapocskákra vágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra, kb. fél centisre nyújtjuk, és a felére rátesszük a feta sajt lapokat. Ezután a tészta másik felét ráhajtjuk, majd a tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és finom mozdulatokkal a tésztába nyomkodjuk. Kisméretű pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, és a pogácsákat a tenyerünkben még egy kicsit formázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje és az alja is szép színt nem kap. Ha van légkeverés funkció a sütőnkön, akkor 10 perc után kapcsoljuk be.
A lisztetbe belekeverem a sütőport és a sót. Összemorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tejfölt, tejet és a tojássárgáját. Alaposan összegyúrom a tésztát és egy tálban fél órát p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a sót beleszórjuk, betakarjuk kevés liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zabpelyhet összekeverjük a sóval, paprikával, borssal, majd a reszelt sajttal. A vaj és tojás hozzáadásával összedolgozzuk. 2. Egy sütőpapíros tepsire lapogatjuk a kissé ra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet összekeverem a szalakálival, hozzáadom a sót, a tojás sárgáját a tejfölt zsírt, margarint. Jól összedolgozom, közepesen kemény nem ragacsos tésztát kell kapjunk. Ha nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű