1 db meggybefőtt vagy bármilyen más gyümölcs
1 cs vanillia pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vanilliáscukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.Teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint /,kevés citromlevet és forrástól számított kb. 5 percig főzőm. Addig a pudingport kikeverem egy kis tejjel illetve a vanilliás cukorral és a levesbe öntöm. Tejjel hígítom és a legvégén beleteszek egy csippetnyi őrőlt szerecsendiót.
Jól lehűtve tálaljuk !
1. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell feldaraboljuk, és másfél liter vízben cukorral, citromhéjjal megfőzzük. 2. A tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük, néhány percig f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű