20 dkg liszt
1cs. sütőpor
1 csipet só
1 ek. cukor
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
3 dl tej
A hozzávalókat simára keverjük, kicsit állni hagyjuk, és már süthetjük is. Egyszerre mindig 1 db-ot, kisméretü sütőben.
Az alma csutkáját kiszúróval eltávolítjuk, citromos, cukros vízben félpuhára főzzük. Jénai tálba tesszük az almákat, közepüket megtöltjük dióval elkevert málnaízzel, majd bevonjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa rizst a tejben felfőzzük majd hozzákeverjük hűtjük...majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat a tojássárgát a cukorral kikeverjük azt is belekeverjük és a fehérjét kemény h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, és a fehérje kivételével a tésztához való alapanyagokat alaposan kikeverjük. Felverjük habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 tojást a túróval és a puha margarinnal , a cukorral kikeverem, majd hozza teszem a vanília aromát , vaníliás cukrot a citrom héját és levét. Egy külön tálba el keverem a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz