1 csomag vaníliás pudingpor
1 epres pudingpor
8 dl tej
6 ek cukor
A tésztához:
5 db tojássárgája
25 dkg cukor
1 vaníliás cukor
25 dkg liszt
2 ek. kakaó
1 sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
5 tojásfehérje felvert habja
A mázhoz
1 db 450 gr-os 20%-os tejföl
4 ek. porcukor
1 vaníliás cukor
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel,3 ek. cukorral felfőzzük és hűlni hagyjuk. Az epres pudingport 4 dl tejjel, 3 ek. cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni. 5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és 1 dl tejjel, olajjal jól összekeverünk. Tovább keverve hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekeverünk a kakaóval és a sütőporral. Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat és sütjük.
Máz: A hozzávalókat összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
Az olvasztott vajba tesszük a citromhéjat a vanilia kivonatot és egyesével hozzáadjuk a tojásokat, habverővel elkeverjük. Ezt a masszát ráöntjük a kimért cukorra és habosra keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy gáztepsibe egyenletesen eloszlatjuk a kókuszreszeléket. 3 dl tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót, a maradék tejet pedig a sóval és a cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd kis pihentetés után kicsavarjuk. Az útifű maghéjra ráöntjük a vizet és néhány percig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű