• 50 dkg tehéntúró
• 1 l zsíros házi tej
• 6 dkg vaj
• 1db tojás
• (tojás nélkül is működik a sajt, nem kötelező bele)
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 1 púpozott kávéskanál só
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük, majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt)
Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt tálra tesszük és hagyjuk másnapig a spájzban száradni. (Én másfél napig hagytam száradni majd, mint a boltban lefóliázva betettem a hűtőbe további fogyasztásra)
Összekeverjünk mindent. Egy nem túl híg, nem túl sűrű masszát kell kapni (nekem kellett még egy leheletnyi tej bele. A virsliket hurkapáécára húzzuk, megfogatjuk rizslisztben, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot előfőzöm (ne legyen túl puha) sós, fokhagymás vízben. A tojásokat habosra felverem és beleteszem a reszelt sajt felét. Egy jénai tálat vajjal kikenek, zsemlemorzsával...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA cukkinit alaposan mosd meg, de ne hámozd meg! Aztán szeleteld fel ujjnyi vastag karikákra. Sózd, és kedved szerint borsozd meg mindkét oldalát. A lisztet keverd össze a pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg az almákat, csumázd ki és gyaluld le nagyon vékony szeletekre. Egy kis tálkában keverd össze a fahéjat a stevia porral, majd egyenként nyomkodd bele az alma szeleteket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű