• 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
• 2 tojás
• 3 dl tej
• 2 dl szénsavas ásványvíz
• 1 csipet só
• 3/4 dl olaj
Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!
A tésztát a fokhagymával együtt sós vízben "al dente" megfőzzük. Ha megfőtt, egy nagy tálba tesszük. A zöldségeket nagyon apró kockára vágjuk. A bazsalikomot és a metélőha...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt és a mézet keverjük el az állott víz felében. Halmozzuk kupacba a lisztet és a sót. Csináljunk egy kis mélyedést a közepén, és oda öntsük a vízben feloldott élesztőt. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és együtt pirítjuk őket. Amikor már megpirultak hozzáadjuk a darált húst, “fehére...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 160 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá. Keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű