1. emelet
25 dkg darált keksz,
5 dkg lágy margarin,
5 dkg porcukor,
kevéske tej
A darált kekszet a porcukorral, margarinnal és fokozatosan hozzáadott tejjel, linzer tészta keménységűre gyúrjuk (gyurma állagú). Ezt egy megfelelő edény alján egyenletesen elsimítjuk.
2. emelet
25 dkg túró,
10 dkg porcukor,
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín,
1 csomag vaníliás cukor
A túrót összetörjük, majd a porcukorral, vaníliás cukorral és a keményre felvert tejszínhabbal összekeverjük.
Rásimítjuk a keksz rétegre.
3. emelet
2 csomag „Aranka” (vagy ” Gála”) főzés nélkül készíthető vaníliás krémpor, 5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor
A krémport habverővel a tejjel, vaníliás cukorral kemény krémmé verjük.
Rásimítjuk a túrókrémre.
4. emelet
2 dl „Hulala” (vagy „Habmester”) tejszín
Ezek édesített tejszínek, ezért külön cukrozást nem igényelnek.
A tejszínt nagyon kemény habbá verjük.
Rákenjük a vaníliás krémre.
A tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel.A vizet, és a cukrot feltesszük főni.Mikor forr a víz, levesszük a tűzhelyről, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kók...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alámát meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem – nem csavarom ki – majd rögtön hozzákeverem a mákot, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, az olajat, a tojást, végül mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az 1 mk cukrot, és a meleg tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. 2. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. 3. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. 4. Felkockázott sárgabarackkal jól me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű