Családireceptkönyv.hu

Vendégváró sós kifli


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


70 dkg liszt, 2 db egész tojás, 1 pohár kefír, 1 dl étolaj, 5 dkg élesztő, 1 dl tej,
25 dkg margarin, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás sárgája a kenéshez.

Elkészítés:


A margarint habosra keverjük a sóval. Felfutttatom az élesztőt a tejjel és a cukorral. A lisztet egy tálba teszem és összeállítom a tésztát az élesztős tejjel, kefirrel, olajjal, tojással. Só nem kell bele !
Rugalmas pogácsa tésztát készítünk. Ha szükséges a kefírből többet teszünk, vagy tejföllel pótoljuk. A tésztát 8 egyenlő részre vágom, Egyet tányér nagyságú kerek lappá nyújtok és félreteszem a gyúrólap szélére.
A műásodikat is kinyújtom majd megkenem a sós margarin egynegyed részével, majd ráhelyezzük a már kinyújtott lapot, és 8 cikkre vágom, majd szorosan feltekerjük és ritkásan tepsibe tesszük. Tojás sárgájával lekenjük és tetejére tetszés szerint őröltköményt, reszelt sajtot, szezámmagot stb... lehet szórni. A többi lapokkal is így járunk el.
1 óra hosszat kelesztjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25-30 perc alatt világosra sütjük.

Vendégváró sós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri
Gofri

Először keverjük össze a folyékony hozzávalókat egy nagy tálban, majd adjunk hozzá minden mást is. Keverjük csomómentesre, majd hagyjuk pár percig állni a tésztát. Amíg a tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ír szódás kenyér Évi
Ír szódás kenyér Évi

1. Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. 2. Tegyük a száraz hozzávalókat egy nagyobb edénybe. Közepébe készítsünk egy mélyedést. Öntsük bele az írót (ne az összeset! kb. 350 ml-t) Uj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
IR kenyér(Patkos Dalma)
IR kenyér(Patkos Dalma)

A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk