4 db zsemle
4 szelet bacon - füstölt
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál sajt - fehér cheddar
só
bors - fekete (őrölt)
petrezselyemz
öld
A zsemlét tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A zsemléket "kibéleljük" a baconnel.
Beleteszünk mindegyikbe 1-1 db tojást.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy-egy evőkanál reszelt sajttal.
Rárakjuk a tetejüket.
Alufóliába csomagoljuk.
A sütőbe rakjuk 15-20 percre a 180C-ra előmelegített sütőben.
Frissen őrölt borssal, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ha van több időnk reggel, akkor érdemes erre rászánni plusz 25 percet, mert remek reggeli ötlet! Aki lágyabban szereti a tojást, az 15 perc után vegye ki a zsemléket a sütőből, én személyszerint 20 percig sütöttem, így már kicsit szilárdabb, de még krémes marad a tojás.
A halfilét hosszú szeletekre felvágjuk, enyhén besózzuk. A szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás majd panko morzsa. Felforrósított kókuszolajban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglanygosítom, elkeverem a cukorral, belemorzsolom az élesztôt és jól elkeverem, pihenni hagyom. Addíg a lisztet egy nagy tálba teszem, rá ütöm a tojásokat, hozzáadom a te...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kenyér közepét kivágom . Bacont ,új hagymát,hegyes erős paprikát és téliszalámit apróra vágom és megsütöm, a kivájt kenyér közepére rendezem és ráöntöm a sajtos tojást . Utána r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az apróra felvágott szalonnával kevés olajon. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Az aljába teszünk 3 szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű